Rektörlük makamında gerçekleştirilen protokol imza törenine Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Aykut Dündar, GAP İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz, GAP İdaresi Başkan Yardımcısı Dr. Nusret Mutlu ve GAP İdaresi Bölge Müdürü Hasan Kılıç katıldı.
Turgut: “Adıyaman İçin Büyük Önem Arz Ediyor”
Protokol ile ilgili konuşan Rektör Turgut, GAP İdaresi Başkanlığı tarafından kabul gören ve Adıyaman için büyük önem taşıyan üç önemli proje ile ilgili protokol imzaladıklarını belirterek, “Bugün burada Çörekotu Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması ve Pazarlama Eğitimi, Badem Bahçelerinde Kuraklığın Etkilerinin Azaltılmasına Yönelik Araştırma Uygulama ve Eğitim Çalışmaları ile Dut ve İncir Yetiştiriciliği Potansiyelinin Geliştirilmesi projelerinin protokollerini imzaladık. Adıyaman’ımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Turgut şöyle devam etti: “2020 yılı Tarımsal Üretimin Desteklenmesi Programı kapsamında GAP İdaresi Başkanlığına projelerimizi sunmuş, olumlu geri dönüşler almıştık. Projelerimiz nihayetinde kabul gördü. Bugün Adıyaman’ımız için büyük önem taşıyan üç projemizin protokollerini imzaladık. İnanıyorum ki projelerimizin hayata geçmesiyle birlikte Adıyaman Üniversitesi tarım alanında daha çok araştıran ve üreten bir üniversite haline gelecektir. Üniversitemiz, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesi için her türlü projede var olmaya devam edecektir. Üniversite olarak tarıma ayrı bir önem verdiğimizi daha önce de söylemiştim. Çünkü Adıyaman bir tarım şehridir. İyi tarım uygulamaları ve organik tarım yapılabilecek çok fazla alanımız var. Üniversite olarak ülkemizin kalkınmasına her yönüyle katkı sunmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda projelerimizin kabul görmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen GAP İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz, GAP İdaresi Başkan Yardımcısı Dr. Nusret Mutlu ve GAP İdaresi Bölge Müdürü Hasan Kılıç’a teşekkürlerimi sunuyorum.”
Açıkgöz: “Adıyaman Üniversitesi Bölgede Örnek Olmuştur”
GAP İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz ise bölgede projesi desteklenen çok az üniversite olmasına rağmen Adıyaman Üniversitesinin üç projesinin de kabul görmesinin Adıyaman için önemli bir gelişme, Üniversite yönetimi için de önemli bir başarı olduğunun altını çizdi.
Başkan Açıkgöz, “Üç güzel proje ile Adıyaman’a tarımsal anlamda hizmet verecek olan Adıyaman Üniversitesine başarılar diliyorum. Prof. Dr. Mehmet Turgut hocamızın öncülüğünde Üniversite yönetiminin güzel çalışmaların altına imza atacağından hiç şüphem yok.” diye konuştu.