Haber-Metin HARIKÇI
Adıyaman Valiliğin toplantı salonunda düzenlenen törenle İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz ile Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik arasında protokol imzalandı.
GAP İdaresi tarafından, Adıyaman'da uygulanacak olan 9 proje ile 48 milyon TL destek sağlanacak. Bu projelerin protokolünü ise GAP İdaresi Başkanı Dr. Hasan Maral ve Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar imzaladı.
Bakan Varank; "200 Milyon liralık bir kredi hacmi oluşturacağız"
İmza törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “GAP İdaresiyle ve Kalkınma Ajansımızla şehrimizde destekleyeceğimiz projelerin imzaları atıldı. GAP İdaresinin destekleyeceği 9 adet proje var. Burada tarımdan turizme kadar 9 tane projenin imzasını atmış olduk. Kalkınma Ajanslarımızla Bölge Kalkınma İdarelerimizle bölgelerimizin, şehirlerimizin, ilçelerimizin potansiyeline en uygun projeleri bulup yerelde bu projeleri destekliyoruz. Kalkınma Ajansımız ve Vakıf Bank işbirliğiyle şehrimizdeki imalat sanayiinde faaliyet gösteren işletmelerimize uygun bir kredi imkanı sağlayacağız. Biz burada 40 milyon liralık finansman giderini karşılayacağız. Bu sayede de bu şehirlerde Adıyaman başta olmak üzere faaliyet gösteren işletmelerimiz minimum 500 bin ile maksimum 2,5 milyon lira arasında faizsiz kredi imkanından faydalanabilecekler. 200 milyon liralık bir kredi hacmi oluşturacağız. İşletmelerimiz bu faizsiz krediden faydalanacaklar. Hem işletmeler dijital dönüşümlerini, verimliliklerini sağlayacaklar aynı zamanda işletmelerin büyüterek Türkiye ekonomisine katkı sağlayacaklar” dedi.
Bakan Varank; "Bölgemizi küresel rekabette ön sıralara çıkaracağız"
Bölgede imalat sanayisinde yüksek teknolojili ürünler geliştirilmesine yönelik önemli çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, “Bölgemiz sanayisinin yüksek teknolojiye geçişini sağlamak için çeşitli çalışmalar yürüttük. İmalat Sanayinde Teknolojik Dönüşüm Finansman Destek Programı çerçevesinde Gaziantep ve Adıyaman illerimizde makine-metal, bilişim, medikal, savunma, teknik tekstil gibi sektörlere 40 milyon TL destek vereceğiz. Vereceğimiz destekle; bölgemizde orta-yüksek ve yüksek teknoloji ürünlerin üretilmesi ve bu ürünlerin üretilmesine yönelik ara malzeme ve yedek parçaların bölgemizde üretilmesini hedefliyoruz. Gelişen dünya ölçeğindeki küresel rekabette artık teknolojik ürünler fark yaratıyor. Bizim de burada bunu başarmamız gerekiyor. Bölgemizin sanayi alt yapısının potansiyeli var, Biz de devletimizin imkânları ile firmalarımıza destek verip, bölgemizi küresel rekabette ön sıralara çıkaracağız” şeklinde konuştu.
Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik ise “Ülkemizin ekonomik anlamda sürdürülebilir bir büyüme yakalayabilmesi, gelir dağılımında ve bölgesel gelişmişlik seviyesinde daha iyi noktalara gelebilmesi için büyük bir sorumlulukla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sanayi ve ticaret odalarımızla, kalkınma ajanslarımızla iş birliklerini hayata geçiriyor; yatırımlarının ve üretimlerinin kesintiye uğramaması için bir iş ortağı yaklaşımıyla KOBİ'lerimizin, işletmelerimizin yanında olarak yerelde ekonomik büyümeyi destekliyoruz.” Dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve beraberindeki heyet önce Adıyaman Belediye Başkanlığını ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.
Adıyaman Valiliğinde düzenlenen törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Kurum Müdürleri katıldı.