Genç ve dinamik ekipleri ile dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Şimşek; “Pandemi ile değişen dünyada yeni ihtiyaçlar doğarken, teknolojiyle bütünleşmiş bu akışın içerisinde yer almak için bir fark yaratmamız gerektiğinin farkındalığıyla yeni girişimlerde bulunuyoruz” dedi.
En son ve en önemli girişimlerinden biri olarak EKOL Denizcilik’i satın aldıklarını duyuran Şimşek; “Gemi adamı eğitimi denildiği zaman akıllara EKOL Denizcilik geliyor. Nedeni ise Türkiye’de bu alanda ilk firma olması. Kurucularından Yusuf Sertkaya ve diğer ortakları bu işi çok başarılı bir şekilde belli bir noktaya kadar taşıdılar. Her yatırımda olduğu gibi bir kan ve vizyon tazelenmesi gerekliydi. Bizler de uzun zamandan beri gemilere ulusal ve uluslararası alanda catering hizmeti veriyoruz. Malum, devletimizin son zamanlarda Akdeniz ve Karadeniz’de başlattığı projeler dolayısıyla da Türkiye’de offshore endüstrisi ve yeni istihdam alanları oluşuyor. Bu alanları doldurmaya çalışırken personelimizi de kendimiz yetiştirmemiz gerektiğini düşündük. Gemiye gönderdiğimiz aşçı, kamarot ve müşterilerimizin her türlü personel ihtiyacını karşılamak için Ekol Denizciliği satın almaya karar verdik. Ekol Denizciliği yepyeni bir vizyon, kadro ve mekân ile yakın bir zamanda buluşturduk. 350 öğrenci kapasiteli, kendisine ait yüzme havuzu, kapalı spor salonu, yenilenmiş simülasyon merkezi ve 250 kişilik konferans salonu olan bir okula geçtik” dedi.
“DENİZCİLİĞİ KIRSAL ALANLARDAKİ GENÇLERE ULAŞTIRACAĞIZ”
Kırsal alanlarda denizciliği ve denizcilik sektörünü bilmeyen büyük bir kesim olduğunu belirten Şimşek: “Bizler denizciliği kırsal alanlarda bu sektörden haberi olmayan kitleye ulaştırmayı da amaçlıyoruz. Denizci Vatan, Denizci Millet diye sloganı olan bir coğrafyada yaşıyoruz fakat gelin görün ki deniz adamlarından tam anlamıyla kazanç sağlayamıyoruz. Bugün Filipinler’de denizcilik veya gemi adamı denildiği zaman yaklaşık 7 milyar dolarlık bir girdiden bahsediliyor. Oysa biz gemi adamı ihraç edemiyoruz. Bu da bizim eksikliğimizden kaynaklanıyor. Biz de işin eğitim tarafında girişimde bulunarak Anadolu’daki; özellikle lise mezunu kardeşlerimizi bu okulda denizcilik sektörüyle buluşturup gerek güverte gerekse makine zabiti olarak yetiştirerek sektöre kazandırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Denizcilik sektöründeki çalışanların en büyük eksiklerinden birinin İngilizce olduğunu vurgulayan Şimşek; “Bu süreçte bir yıllık İngilizce hazırlık eğitim kursları ile destekleyerek bir de İngilizce eğitimini vermiş olacağız” dedi.