Ağlayan Ters Laleler Görenleri Büyülüyor
Türkiye’nin farklı bölgelerinde nadiren yetişen ve koruma altında bulunan Ağlayan Ters Laleler Adıyaman’da Gerger ilçesinden sonra Sincik ilçesinin yüksek dağlık bölgelerinde de görülmeye başladı.
Nemrut Dağı Fotoğraf Sanatı Derneği (NEFSAD) Başkanı Bilal Mente tarafından Sincik ilçesinde görüntülenen Ağlayan Ters Laleler görenleri adeta büyülüyor.
Bölgenin tarihi ve doğal yapısının yanı sıra Ağlayan Ters Lale bitkilerinin turizme kazandırılması gerektiğini belirten başkan Bilal Mente; “Bu özel çiçek halk arasında ‘Ağlayan Gelin’ olarak biliniyor. Ağlayan Ters Lale olarak adlandırılan bu özel bitki Türkiye’ye özgü endemik bir bitki türü ve koruma altında olup, ülkemizin farklı illerinde görülmektedir. Bu bitki kesinlikle saksı bitkisi değildir, onların yeri kendi doğal ortamlarıdır. O nedenle vatandaşlardan ricamız lütfen bunları koparmasınlar, kökünden çıkarmaya çalışmasınlar çünkü bu bitkinin ömrü 15-20 gün arasında değişkenlik göstermektedir. Doğa turizmini seven turistlerin yanı sıra Doğa Fotoğrafçılığı yapan sanatçıların oldukça ilgisini çeken Ağlayan Ters Lale ilimizde genellikle Gerger ilçesi Güngörmüş , Gürgenli ve Nakışlı köylerin sınırlarında yaylada yetişmekte. Dernek olarak yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde zaman zaman bölgeye turist getirmeye çalıştık ancak yürüme mesafesi fazla olduğu için ziyaretçi sayısını artıramadık. Yaz mevsiminin başlamasıyla doğada fotoğraf çekimlerine başladık son olarak Sincik ilçemizin yüksek kesimlerinde Ağlayan Ters Lalelerin olduğu bilgisini alır almaz yola koyulduk ve Sincik ilçemizin yüksek dağlık bölgelerinde bu harika bitkiyi görme imkanımız oldu. Gerger ilçemizin yanı sıra Sincik ilçemizdeki bu bölgeler koruma altına alınmalı, yaya yürüyüş yolları, dinlenme alanları yapılarak doğa severlerin ve fotoğraf sanatçılarının hizmetine sunulmalıdır.
Haber-Metin HARIKÇI
Durmuş’tan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
Başkan Taş’tan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Torunoğlu: Bayram öncesi hak edişlerin ödenmesi, piyasaya nefes aldıracak
Kaymakam Şahin Kıbrıs Gazisinin iftar sofrasına misafir oldu
Osman Gül’den 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
Kaymakam Şahin’den İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü mesajı
Başkan Söker’den İstiklal Marşı’nın kabulüne anlamlı mesaj
ÇGC Yönetimi ve DAİMFED ailesi iftar sofrasında buluştu
Söker’den CHP Serik İlçe Başkanı Turhat’a Sert tepki: Aşağılıkça yaklaşımı esefle kınıyorum
Çalıştığı İş yerini 8,5 milyon lira dolandırdı
AK Gençlerden Serik’te Ramazan Yollarda Etkinliği
Başkan Söker Aşağıkocayatak mahallesi sakinlerine misafir oldu
Kaymakam Şahin öğrencilerle iftar sofrasında buluştu
Söker: Her kapıyı çalıyor, hemşehrilerimizle gönül köprüleri kurmaya devam ediyoruz
Milletvekili Çelik ve Başkan Çetin’den Başkan Söker’e ziyaret
AK Parti Serik İlçe teşkilatı Gönül Sofrasında birlik ve beraberlik mesajı verdi
Başkan Taş’tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı
Başkan Söker’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı
Adıyaman Devlet Hastanesi İnşaatında Son Durum Değerlendirildi
İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şirik “Maarifin Kalbinde Ramazan” Buluşmasına Katıldı
Bir Yılda 710 Kilo Kaybı
Başkan Taş: Halk ekmek çevre illerde 7,5 TL bizde neden 12 TL
Kahta Devlet Hastanesi’nde Lazer İle Varis Tedavisi Başarıyla Uygulandı
TYAB Heyeti Fransa’da temaslarda bulundu
Açıkgöz Ailesinin acı günü
Adıyaman’a Kültür ve Eğitim Alanında önemli bir yatırım daha
Başkan Olgun Bakan Danışmanı Sığırcı ile bir araya geldi
Başhekim Uzm. Dr. Mehmet Tepe Göreve Başladı
Başkan Gümüş’ten Başkan Tutdere’ye yol tepkisi
Başkan Ertürk’ten Durmuş’a ziyaret
Yükleniyor
