Besni Belediyesi etnik ayrımcılık mı yapıyor?

Besni  Alevi  kültür Derneği başkanı Ali Öpöztürkçe Besni Belediyesi tarafından Cem Evi yapılmak üzere söz verilen arsanın bir türlü kendilerine tahsis edilmediğini belirterek, madem arsa verilmeyecekti neden söz verdiler diye tepki gösterdi.

Besni Haber 28.07.2023 03:19:58 0
Besni Belediyesi etnik ayrımcılık mı yapıyor?

BESNİ BELEDİYESİ VE ENCÜMEN ÜYELERİ ALEVİ VATANDAŞLARI KANDIRMAYA  DEVAM EDİYOR  

Konu ile ilgili, Besni Güncel gazetesine açıklamalarda bulunan Başkan Ali Öpöztürkçe şu ifadelere yer verdi, “Besni'de eksik ve ihtiyaç olan cem evini yapmak için 2020 yılında kurmuş olduğumuz Besni  Alevi  kültür Derneğimize Belediye seçimlerinden önce Sayın Belediye başkanımız EYÜP MEHMET EMRE ve o dönem miletvekili olan rahmetli YAKUP TAŞ  bize arsa konusunda söz verdiler. Bu söze güvenerek cem evini inşaatını nasıl yapacağımızı araştırdık. Besnimizin değerli iş adamı Sayın ALİ ERDEMOĞLU ile görüşüp bize tahsis edileceğini söyledikleri  arsayı gösterdik. Sayın ALİ ERDEMOĞLU arsayı inceledikten sonra . BİZLERE VERDİĞİ SÖZ siz arsa konusunu çözün  cem evini anahtar teslim üstleneceğini söyledi. Peki geldiğimiz nokta ne. Derneğimizin kuruluşundan beri başkandan ve encümen üyelerinden dinlemediğimiz yalan kalmadı. Önce hibe dediler tam iki yıl oyaladılar sonra diyanet üzeri size  verelim dediler, altı ay oyaladılar. En son  kiralama yöntemini buldular. Bu yöntemi de bir seneden  beri yapamadılar. Yani  hepsi  yalan! .Biz bu konuyu basına yansıttığımızda sayın BAŞKANIMIZ çıkıp Canlı yayında bu konuyu çözeceklerini söylediler. Sonrası yine yalan. Bize gösterilen arsa park alanıydı.Dört beş ay uğraşıp imar değişikliği yaparak imara açıldı ve kiralamak için dilekce verdiğimizde Şartnamenin yazılması bir sene sürdü.  Baktık daha  çok sürecek imar müdürünün yanında tam dört saat bekledikten sonra zorda olsa yazıldı. Şartname Encümen toplantısına gönderildi. Bir ayda toplantıyı bekledik. 10 Temmuz 2023 Sonucu  öğrenmek için Belediyenin ek binasına gittiğimizde. Encümen toplantısında olumsuz kara çıktığını söylediler. Nedeni ise Bu arsada başka bir projenin yapılacağını beyan etiler. Tapusunu bizim uğraşıp çıkardığımız bu arsa sadece Cem Evi yapmak için imar değişikliği yapıldı.

ŞİMDİ BİZİM SEÇTİĞİMİZ SAYIN BAŞKANA VE SAYIN ENCÜMEN ÜYELERİNE  BİR KAÇ SORUMUZ OLACAK

1-    2000 metre arsayı alevi vatandaşlara çok mu gördünüz?

2-    Seçimlerden önce yapamayacağınız iş için neden söz verdiniz?

3-    Alevi  vatandaşların sadece ibadet için kullandığı cem evi sizi neden bu kadar rahatsız ediyor?

4-    Park alanı olarak gözüken arsayı cem evi yapılacak deyip imara açıp. Sonra kimlere vereceksiniz veya hangi projeyi yapacaksınız?

5-    Bizlere satmaya çalıştığınız arsaya başka alıcı mı buldunuz?

6-    Vergisini ödeyen askerliğini bedelsiz yapan ve gerektiğinde şehit olan, bu alevi vatandaşlarını haklarını nasıl ödeyeceksiniz?

7-    Siz Sayın CUMHURBAŞKANIMIZIN verdiği sözü niye yerine getirmiyorsunuz?

8-    Besni’de ölen bir alevi canın kendi inancına göre defin  edilmesinin sizce ne gibi sakıncası var?

9-    Siz sadece sünni canların mı belediye başkanımısınız?

Bakan Yardımcısı Aydın’dan Isparta Valiliğine ziyaret

Elazığ’da yaşayan Adıyamanlılar bir araya gelerek hasret giderdi.

Ebeveyn Destekli Resim ve Ahşap Sanat Atölyesi Projesine yoğun ilgi

Antalyalı gazetecilerden meslek yasası çağrısı

VALİ ŞAHİN: MÜLKİ İDARE AMİRLİĞİ DEVLETİN YAPI TAŞIDIR

İnandı’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Antalya’da Sosyal konut kura heyecanı yaşanacak

Başkan Arslan'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

10 Ocak Gazeteciler Günü’nde Gazze vurgusu

Başkan Taş’tan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü mesajı

Mehmet Demir: Öğrenci gelişim raporları, öğretmenlere yük, velilere bilmece olmuştur

Bakan Yardımcısı Aydın Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı

Gökoğlu’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Başkan Harıkcı’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Serik Spor A.Ş İstanbulspor İle Karşılaşacak

Başkan Turanlı: Borcu olmayan çiftçi neden kredi kullansın

İbradı İlçesinde Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu

Jandarmadan Kepez İlçesinde Kaçak Akaryakıt Operasyonu

Iraklı çiftçilerin katıldığı çiftçi eğitim programı başarıyla tamamlandı

Osman Gül’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü mesajı

Vali Varol 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı

VALİ ŞAHİN'İN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

İl Müdürü Tosun’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Yazar Ramazan Bayındır’ın “Malazgirt 1071” Romanı okurla buluştu

Milyon Dolarlık Kripto Para Yağması Yapan 13 Şüpheli Aynı Gün Yakalandı

TYAB ve Irak Heyetinden Başkan Hurşit Nallı’ya ziyaret

Sağlıkta Güçlü Adımlar, Sağlıklı Nesiller Toplantısı Gerçekleştirildi

TYAB ve IRAK Heyetinden Aydın Valisi Yakup Canbolat’a ziyaret

Manavgat ilçesinde uyuşturucu operasyonu

Başkan Torunoğlu, TOBB Müşterek Konsey Toplantısına Katıldı

Yükleniyor