Erdoğan'dan Değişim Sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, seçim kampanyası boyunca teşkilatların performansını izlemeye aldığı, özellikle vatandaşa karşı hata yapanları, çalışmayanları, parti içi çekişmelere neden olanlarla ilgili değişime gideceği belirtiliyor.

Ulusal Haber 3.04.2019 01:34:43 0
Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeni hükûmet sistemine geçilmesi ile genel başkanlık koltuğuna oturduğu AK Parti'de son iki yıldır yaşanan değişim, seçim sonuçlarının netleşmesi ile birlikte devam edecek. Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı olduktan sonra teşkilatlar, belediye başkanları ve parti yönetiminde ‘metal yorgunluğu' gerekçesiyle büyük bir yenilenmeye imza atmıştı. Yerel seçim kampanyası sırasında da özellikle son iki haftada yaptığı konuşmalarda partide yeni bir değişime gidileceğinin sinyalini veren Erdoğan, Düzce'deki miting konuşmasında “İnsanın olduğu her yerde hata da vardır, eksik de vardır, noksan da vardır. Önemli olan bunları düzeltme iradesidir. Biz, bu kararlılığa sahip olduğumuzu söylüyoruz. Hazırlarsanız, 16 Nisan halk oylamasının ardından partimizin genel başkanlığına yeniden geldiğimizde bu amaçla teşkilatlarımızda ve belediyelerimizde epey bir çalışma yürütmüştük. Seçim kampanyası sürecinde gördüğüm kadarıyla bu çalışmayı, önümüzdeki dönemde de devam ettirmemiz gerekiyor” demişti.

SİNYALİ ÖNCEDEN VERMİŞTİ
Seçim sonuçlarına yönelik ilk kapsamlı değerlendirmesini geleneksel hale gelen balkon konuşmasında yapan Erdoğan'ın, “Eksikliklerimiz varsa, bunları düzeltmek, boynumuzun borcudur. Bunu halkımızda, milletimizde arayamayız. Yine kendimizde arayacağız. Eksiklerimizi tespit ve telafi etmenin çalışmalarına başlıyoruz” sözleri kulislerde parti, kabine ve bürokraside değişimin işareti olarak yorumlandı. “Milletimizle aramızdaki kalpten kalbe giden yolun zedelenmesine yol açanlardan bunun hesabını sormak da dâhil, gereken her gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” diyen Erdoğan'ın, seçim kampanyası boyunca teşkilatların performansını izlemeye aldığı, özellikle vatandaşa karşı hata yapanları, çalışmayanları, parti içi çekişmelere neden olanlarla ilgili değişime gideceği belirtiliyor. Erdoğan'ın gerekirse kabinede ve bürokraside de bazı değişiklikler yapacağı konuşuluyor. Bu değişimin işaretinin ise yine Erdoğan'ın balkon konuşmasındaki, “Sistemin o dinamik yapısına uygun şekilde gerekiyorsa bakanlıklarımızda ve kurumlarımızda her türlü gerekli adımları da atacağız” sözleri ile verildiği değerlendirmesi yapılıyor.

‘FABRİKA AYARLARI' TARTIŞMASI
AK Parti içinde 7 Haziran 2015 seçimlerinden beri, partinin ‘fabrika ayarlarına' dönmesi üzerinde tartışmalar sürüyor. AK Parti ‘de bu seçimlerden sonra birçok kez parti yönetimi ve teşkilatlarda değişim yapılsa da, 2001 yılındaki kuruluş felsefesinden uzaklaştığına yönelik görüşler gündeme getiriliyor. Önümüzdeki süreçte, AK Parti'nin ‘Fabrika ayarlarına dönmesi' konusunda ciddi çalışmalar yapılacağı ifade ediliyor.

Durmuş’tan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Taş’tan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

Torunoğlu: Bayram öncesi hak edişlerin ödenmesi, piyasaya nefes aldıracak

Kaymakam Şahin Kıbrıs Gazisinin iftar sofrasına misafir oldu

Osman Gül’den 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Kaymakam Şahin’den İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü mesajı

Başkan Söker’den İstiklal Marşı’nın kabulüne anlamlı mesaj

ÇGC Yönetimi ve DAİMFED ailesi iftar sofrasında buluştu

Söker’den CHP Serik İlçe Başkanı Turhat’a Sert tepki: Aşağılıkça yaklaşımı esefle kınıyorum

Çalıştığı İş yerini 8,5 milyon lira dolandırdı

AK Gençlerden Serik’te Ramazan Yollarda Etkinliği

Başkan Söker Aşağıkocayatak mahallesi sakinlerine misafir oldu

Kaymakam Şahin öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

Söker: Her kapıyı çalıyor, hemşehrilerimizle gönül köprüleri kurmaya devam ediyoruz

Milletvekili Çelik ve Başkan Çetin’den Başkan Söker’e ziyaret

AK Parti Serik İlçe teşkilatı Gönül Sofrasında birlik ve beraberlik mesajı verdi

Başkan Taş’tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Başkan Söker’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Adıyaman Devlet Hastanesi İnşaatında Son Durum Değerlendirildi

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şirik “Maarifin Kalbinde Ramazan” Buluşmasına Katıldı

Bir Yılda 710 Kilo Kaybı

Başkan Taş: Halk ekmek çevre illerde 7,5 TL bizde neden 12 TL

Kahta Devlet Hastanesi’nde Lazer İle Varis Tedavisi Başarıyla Uygulandı

TYAB Heyeti Fransa’da temaslarda bulundu

Açıkgöz Ailesinin acı günü

Adıyaman’a Kültür ve Eğitim Alanında önemli bir yatırım daha

Başkan Olgun Bakan Danışmanı Sığırcı ile bir araya geldi

Başhekim Uzm. Dr. Mehmet Tepe Göreve Başladı

Başkan Gümüş’ten Başkan Tutdere’ye yol tepkisi

Başkan Ertürk’ten Durmuş’a ziyaret

Yükleniyor

loading