Fatih Erbakan'dan dikkat çeken deprem uyarısı

Yeniden Refah lideri Dr. Fatih Erbakan, depremden ziyade, tedbirsizlik ve ihmalin insanların canına mal olduğunu söyledi.

Ulusal Haber 2.11.2020 18:34:28 0
Fatih Erbakan

HABER-METİN HARIKÇI

Riskli yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesi için her türlü tedbirin acilen alınması gerektiğinin altını çizen Erbakan, milyarlarca liralık deprem vergilerinin yerinde ve verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini ifade etti.

Yeniden Refah Partisi Aylık Olağan İl Başkanları Toplantısı, Genel Başkan Fatih Erbakan’ın katılımıyla, parti genel merkez binası MKYK Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Erbakan, İzmir’de dün meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da şifalar diledi.

Erken deprem uyarı sistemi yeniden hayata geçirilmeli

Depremin değil, tedbirsizlik ve ihmalin öldürdüğüne dikkat çeken Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, 1999 yılında yaşanan Marmara Depremini hatırlattı. Marmara Depreminde 17 bin 500 kişinin vefat ettiğini söyleyen Erbakan, Japonya’da 2011 yılında yaşanan 9,0 şiddetindeki depremde yaklaşık bin kişinin hayatını kaybettiğine değindi. Erbakan, “Dün İzmir’de yaşanan depremle ilgili olarak vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bütün milletimizin başı sağ olsun. İhmal insanlarımızın canına mal oldu. TÜİK verilerine göre; yapılarımızın yüzde 60’ı kaçak. Yüzde 60’ı 20 yaşın üzerinde ve neredeyse yarıya yakını da depreme dayanıklı değil. Bu rakamlar, içinde bulunduğumuz acı durumu açık bir şekilde ortaya koyuyor. Önceki yıllarda uygulanan jeotermal alanlardaki ısı ve gaz artışına bağlı olarak erken deprem uyarı sinyalleri veren sistemlerin yeniden hayata geçirilmesi lazım” diye konuştu.

Nüfusun yüzde 34'ü sosyal yardım alıyor

Türkiye ekonomisinin riskli bir konumda olduğunu vurgulayan Erbakan, 2019 senesinde Türkiye nüfusunun yüzde 34’ünün sosyal yardımdan yararlandığını aktardı. Erbakan, “Hayırlı işler, güzel şeylerdir. Yardımlaşma, sadaka, zekat müessesi çok güzel ama bunlar bir yere kadar. Devletin asıl görevi, bu dar gelirli milyonların geçim derdini ortadan kaldırmak. Alım gücünü ve refah seviyesini arttırmaktır” dedi.

Dar gelirlinin refah seviyesi arttırılmalı

Türkiye'deki genç işsizlerin sayısının çok fazla olduğunu bildiren Erbakan, zam ve vergilerdeki artışın vatandaşları sıkıntıya düşürdüğünü aktardı. Köprü, yol, havaalanı, spor salonları ve tüp geçitlerin dar gelirli vatandaşların derdine derman olmadığına işaret eden Erbakan, 'Önce dar gelirlinin, asgari ücretlinin, emeklinin, memurun, işçinin, köylünün alım gücü ve refah seviyesini artırmanız lazım.' değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin konuştuğu Gazi de Milli Görüşe hizmet edecek

Doğubayazıt ilçesine bağlı Karabulak Jandarma Karakolu’na 5 yıl önce PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda yaralanıp gazi olduktan sonra maddi ve manevi tazminat davası açan Jandarma Uzman Çavuş Gazi Cengiz Erduran’da toplantıyı takip eden İl Başkanlarının arasındaydı. Aynı zamanda Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Gazi Erduran’a, Genel Başkan Erbakan, verdiği karar dolayısıyla teşekkür ederek, Yeniden Refah Partisi rozetini takdim etti.

Jandarma Uzman Çavuş Gazi Erduran, mahkemenin talep ettiği bilirkişi raporunda 1 milyon 679 bin 866 lira 71 kuruşluk tutarı çok bulup, gönlü razı gelmediği gerekçesiyle maddi tazminattan feragat ederek, “Devletimiz bu parayı ihtiyaç sahipleri için kullansın” açıklamasını yapmıştı.

Durmuş’tan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Taş’tan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

Torunoğlu: Bayram öncesi hak edişlerin ödenmesi, piyasaya nefes aldıracak

Kaymakam Şahin Kıbrıs Gazisinin iftar sofrasına misafir oldu

Osman Gül’den 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Kaymakam Şahin’den İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü mesajı

Başkan Söker’den İstiklal Marşı’nın kabulüne anlamlı mesaj

ÇGC Yönetimi ve DAİMFED ailesi iftar sofrasında buluştu

Söker’den CHP Serik İlçe Başkanı Turhat’a Sert tepki: Aşağılıkça yaklaşımı esefle kınıyorum

Çalıştığı İş yerini 8,5 milyon lira dolandırdı

AK Gençlerden Serik’te Ramazan Yollarda Etkinliği

Başkan Söker Aşağıkocayatak mahallesi sakinlerine misafir oldu

Kaymakam Şahin öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

Söker: Her kapıyı çalıyor, hemşehrilerimizle gönül köprüleri kurmaya devam ediyoruz

Milletvekili Çelik ve Başkan Çetin’den Başkan Söker’e ziyaret

AK Parti Serik İlçe teşkilatı Gönül Sofrasında birlik ve beraberlik mesajı verdi

Başkan Taş’tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Başkan Söker’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Adıyaman Devlet Hastanesi İnşaatında Son Durum Değerlendirildi

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şirik “Maarifin Kalbinde Ramazan” Buluşmasına Katıldı

Bir Yılda 710 Kilo Kaybı

Başkan Taş: Halk ekmek çevre illerde 7,5 TL bizde neden 12 TL

Kahta Devlet Hastanesi’nde Lazer İle Varis Tedavisi Başarıyla Uygulandı

TYAB Heyeti Fransa’da temaslarda bulundu

Açıkgöz Ailesinin acı günü

Adıyaman’a Kültür ve Eğitim Alanında önemli bir yatırım daha

Başkan Olgun Bakan Danışmanı Sığırcı ile bir araya geldi

Başhekim Uzm. Dr. Mehmet Tepe Göreve Başladı

Başkan Gümüş’ten Başkan Tutdere’ye yol tepkisi

Başkan Ertürk’ten Durmuş’a ziyaret

Yükleniyor

loading