Kahta İlçesinde Tarla Günü Düzenlendi

Kahta ilçesinde düzenlenen tarla gününde çiftçiler hububat alanında uygulanan bitki beslenme ürünlerinin sonuçlarını uygulamalı yapılan hasatta görme fırsatı buldu.

Ekonomi 9.06.2022 21:08:42 0
Kahta İlçesinde Tarla Günü Düzenlendi

Kahta İlçesi, Çaybaşı Köyü, Kamışlı mezrası önder çiftçi Mustafa Hicri Toprak’ a ait hububat alanında uygulanan bitki besleme ürünlerinin sonuçları yapılan hasatta çiftçilere Tarla Günü düzenlenerek çiftçilerin görme fırsatı sunuldu.

Mustafa Hicri Toprak ve Abdurrahman Toprak’a ait hasat alanında yapılan Tarla Gününe Kahta İlçe Tarım Orman Müdürü Zülkif Orak, Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, Bitki besleme firma yetkilisi Ferhan Karaçizmeli, Ziraat mühendisleri ve çiftçiler katıldı.

Ekimden hasada kadar arpa ürününde kullandıkları besin ürünleri hakkında bilgi veren Mustafa Hicri Toprak, yapılan hasat alanında katılımcılarla beraber incelemelerde bulundu.

Bu tür organizasyonların çiftçiler için çok önemli olduğunu dile getiren Kahta ilçe Tarım ve Orman Müdürü Zülkif Orak, yapılan uygulamaların yerinde sonuçlarını görmek çiftçilerimize güzel bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı ise; “İklim değişimi sonucunda yaşanan kuraklığa bağlı olarak yeniliklerin her zaman benimsenmesi gerekmektedir. Bu tür yeniliklere örnek olan Mustafa Hicri Toprak’ a teşekkür ediyorum. Bu yeniliklerin Tarla Günü düzenlenerek çiftçilerimizin birebir yerinde görmesi ayrı bir önem kazanmaktadır. Kahta ziraat odası olarak çiftçilerimize yönelik bu tür faaliyetleri artıracağız. Çiftçilerimizin kaliteli ve yüksek verim alabilmeleri için tüm kurumlarımızla koordineli olarak çalışmalarınızı sürdüreceğiz. Düzenlenen tarla gününde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Çiçek’ten Antalyaspor’a destek çağrısı

Türk Büro Sen heyetinden üye ziyareti

Serik Spor taraftarı Pazarlı’yı unutmadı

Vali Abdullah Erin'in Ramazan Ayı Mesajı

Ramazan Durmuş’tan Erdemoğlu ailesine teşekkür

Vali Şahin, Ramazan’ın İlk İftarını Şehit Aileleri ve Gazilerle açtı

Başkan Olgun, ilk iftarını varlık mahallesinde yaptı

Başkan Asnuk: yerinde dönüşümde adalet ve makul ödeme planı istiyoruz

Antalya’nın İlk Sivil Şehidi Mustafa Haşmet törenle anıldı

Başkan Olgun’dan Ramazan’ın ilk gününde esnaf ziyareti

Osman Gül’den Ramazan ayı mesajı

Kahta Devlet Hastanesi’nde Böbrek Taşı tedavisinde yeni dönem

Serikspor Taraftarından Cenk Doğan ve Başkan Söker'e teşekkür

İl Sağlık Müdürlüğünde haftalık değerlendirme toplantısı düzenlendi

Başkan Taş: Deprem konut fiyatları hepimizin yüzünü güldürdü

Trend Fuarcılık’tan Şanlıurfa’ya Teşekkür: 300 Bin Ziyaretçiyle Büyük Başarı

Gaziantep Altınel Baklava Serik’te

Belediyespor Uğurspor'u Rahat Geçti

Kahtalı Mıçe, Vefatının 1. Yılında Kabri Başında Anıldı

İlçe Müftüsü Köksal: On Bir ayın Sultanı Mübarek Ramazan Ayının Gölgesi Üzerimize Düştü

Başkan Olgun: Yaparsa Reisimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapar

Elazığ’da deprem şehitleri için Mevlid programı düzenlendi

TYAB Heyetinden İzmir AGROEXPO 21. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarına ziyaret

Başkan Bektaş’tan Başkan Salman’a hayırlı olsun ziyareti

İçişleri Bakanlığına Mustafa Çiftçi Atandı

AK Parti Antalya İlçe başkanları toplantısı gerçekleştirildi

Antalya’da Çocuklara Trafik Bilinci Polirobot İle Kazandırılıyor

Başkan Gümüş: Bu kutlu ve onurlu görevi Cenab-ı Allah alnımızın akıyla yapmayı nasip eylesin

Antalya’da havalimanı güvenliği semineri düzenlendi

Adıyamanlı Milli Sporcu Mehmet Ali Kaya Türkiye’nin Gururu, Avrupa’nın Şampiyonu

Yükleniyor