ADIYAMAN'DA KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 13. Bölge müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın Perşembe Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'da görülecek kar yağışlarının Adıyaman çevrelerinde kuvvetli 10-20 cm olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Kuvvetli Kar Yağışı Başlama-Bitiş Zamanı: (22.01.2026 / 12.00) - (23.01.2026 / 11.00)
OLUŞMASI MUHTEMEL RİSKLER
Ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yüksek kesimlerde tipi ile birlikte görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don olayı, gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
ALINABİLİR ÖNLEMLER
Elazığ Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarıda oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.