Samsat'ta esnaflar yeni yerlerine taşınıyor 

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde depremde mağdur olan esnaflar yeni iş yerlerine taşınıyor. 

Samsat Haber 29.12.2018 23:29:39 0
Samsat

2 Mart 2017 tarihinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde iş yerleri yıkılan esnaflar için çadır çarşı kurularak, Adıyaman Valiliğinin koordinesinde yeni iş yeri yapılması için temeller atıldı. 
Bu aşamadan sonra esnaflar hızla iş yerlerini tamamlamak için çalışmalarını yoğunlaştırırken, bazı esnaflar yeni iş yerlerine taşınmaya başladı. Devlet imkanları ile kurulan çadır çarşının ilk etapta ihtiyaca cevap verdiğini ancak kalıcı iş yerlerinin daha sağlıklı ve sağlam olacağını kaydeden depremzede esnaflar, artık ilçede hayatın normale dönmesi ve deprem psikolojisinden kurtulmak için bir an önce iş yerlerini tamamlamanın gayreti içerisine girdi. 
Yeni iş yerlerine taşınan esnafları ziyaret eden Samsat Kaymakamı Halid Yıldız, esnafların kalıcı binalarda hizmet vermeye başlamanın sevindirici olduğunu ifade etti. 
Samsat İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Süleyman Aslan, İlçe Müftüsü Metin Kara ve Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Fahrettin Çelik ile birlikte esnafları ziyaret ederek hayırlı olması temennisinde bulunan Kaymakam Yıldız, 'Samsat ilçemizde ciddi iki tane deprem yaşandı. Burada yaşayıp ta mağdur olmayan her hangi bir insan olamaz. Dolayısıyla esnaflarımız da çeşitli sıkıntılar yaşadılar. Bu sıkıntıları aşmak için Devlet imkanları ile çadır çarşı kuruldu ve kalıcı iş yerlerinin temelleri atıldı. Geri kalan kısmını ise esnaflarımız kendi imkanları ile tamamladılar. Bazı esnaflarımız yeni binalarına taşındılar. Depremin izlerinin silinmesi bakımında da bu durum sevindiricidir. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bir an önce diğer esnaflarımız da binalarını tamamlayarak kalıcı iş yerlerine geçerler. Allah milletimize böyle sıkıntılar yaşatmasın inşallah' ifadelerini kullandı. 

Başkan Söker’den Nida Gökoğlu’na geçmiş olsun ziyareti

A Milli Takım, Play-Off Finali İçin Romanya Karşısında

Başkan Arslan’dan Başkan Songur’a ziyaret

Besni Heyetinden Başkan Coşkun’a hayırlı olsun ziyareti

Adıyaman’a Sağlıkta Yeni Bir Ufuk Açılıyor

Besni Güvenlik Güçleri Yardım Derneğinden Kaymakam Aslan’a ziyaret

Bereket’ten Dr. Mesut Bilen’e tebrik mesajı

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürü Murat Tuzcu görevi devraldı

Rektör Keleş Rektör Bentli ile bir araya geldi

Gazipaşa, Akseki ve İbradi kaymakamlarından Kaymakam Şahin’e ziyaret

Balkan Gençlik Hareketi ile Sınırlar Aşılıyor: Adıyamanlı Eğitimciden Uluslararası Adım

Uzm. Dr. Tayfun Börta’dan Bayramda Beslenme Uyarısı: Kontrollü Beslenme, Sağlığınızı Korur

Prof. Dr. Mehmet Şirik’ten Bayramda Tatlı ve Yemek Tüketiminde Ölçü Vurgusu

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şirik’ten Ulusal Yaşlılar Haftası Mesajı

Başkan Söker’den gönüllere dokunan ziyaret

Başkan Kurt’tan Ramazan Bayramı Mesajı

Osman Gül’den Ramazan Bayramı mesajı

Durmuş’tan Ramazan Bayramı Mesajı

Başkan Fırat’tan Ramazan Bayramı mesajı

Muhtarlar Federasyonu yönetiminden Kadir Köse’ye ziyaret

Başkan Taş: Şehitlerimizin kanıyla yazılan bu şanlı zaferin 111. yılı kutlu olsun.

Genel Başkan Yardımcısı Ergen’den Başkan Demir’e ziyaret

Ülküdaşlar Besni’de İftar sofrasında buluştu

Muhtarlar Federasyonu yönetiminden Demirtaş’a ziyaret

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şirik, 14 Mart Tıp Bayramı Programına Katıldı

Muhtarlar Federasyonundan İstihbarat Başkanı Karakuş’a ziyaret

Durmuş’tan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Taş’tan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

Torunoğlu: Bayram öncesi hak edişlerin ödenmesi, piyasaya nefes aldıracak

Kaymakam Şahin Kıbrıs Gazisinin iftar sofrasına misafir oldu

Yükleniyor

loading