Samsat’ta lezzetler yarıştı 

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde yapılan yöresel yemek yarışmasında bir birinden güzel lezzetler yarıştı. 

Samsat Haber 1.05.2019 21:21:21 0
Samsat’ta lezzetler yarıştı 

Samsat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen yöresel yemek yarışmasında 15 kadın marifetlerini sergiledi. Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, Milli Eğitim Şube Müdürü Adil Ayyıldız, destekleyici firma yetkilisi Sıtkı Avcı ile Samsat ilçesinde yapılan son yemek yarışmasında birinci seçilen Zeliha Karakuş jüri olarak görev alırken, yöresellik, sunum şekli, görüntü, kullanılan malzeme, lezzet ve hazırlama zahmeti kategorilerinde puanlama yapıldı. 
Yapılan puanlama neticesinde Kıymet Ertan yaptığı sarımsaklı hindi pilavı ile birinci, Şillik tatlısı ile Fahriye Avcı ikinci ve içliköfte ile Habibe Arda üçüncü oldu. Dereceye girenlere hediyeleri verildi. Jüri üyelerine ise plaket takdimi yapıldı. 
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Tepe, unutulmaya yüz tutmuş yemek ve tatlıların tekrar mutfaklarda pişirilerek, daha zengin bir mutfak kültürü kazandırılması amacıyla böyle bir etkinlik yapmayı düşündüklerini, bunu gelenekselleştirmek istediklerini ifade etti. 
Burada bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, yarışmaya katılan bütün yemek ve tatlıların dereceye girmeye değer olduğunu, ancak kural gereği bir sıralama yapmak durumunda olduklarını belirterek emeği geçen katılımcılar ile Halk Eğitim Merkezi yetkililerine teşekkür etti. 
Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat ise yaptığı konuşmasında, sosyal ve kültürel faaliyetlerin çok az olduğu Samsat ilçesinde yapılan bu faaliyetin çok yerinde bir düşünde olduğunu söyledi. 
Başkan Fırat, 'Samsat’ın yemek kültürünün gün ışığına çıkarılıp yeni nesillere aktarılması ve yöremize ait geleneksel lezzetlerin bilinirliği ve tanınırlığını artırmak amacıyla düzenlenen yöresel yemek yarışması, ilçemizde aynı zamanda bir şenlik havası estirdi. İlçemizin kültüründen gelen geleneksel yöre mutfağı ile günümüz mutfağını buluşturarak çeşitliliği arttırmak gerekir. Başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere bize gelen projeleri değerlendirerek destekleyeceğiz. Emeği geçen bütün yetkililer ve yarışmacıları yürekten kutluyorum' diye konuştu. 

Mali Müşavir Koca’ya TÜRMOB’ta görev

Fransa ve Türkiye Belediyeler Birliği Heyetinden Başkan Yıldırım’a ziyaret

Besni’de Araç Muayenesi 3 güne çıkarıldı

Milletvekili Alkayış ve Başkan Olgun’dan İl Genel Meclisi Başkanı Erdoğan’a ziyaret

Başkan Torunoğlu’ndan KOSGEB Deprem kredilerinin silinmesi veya ertelenme talebi

Kahta 02 Spor kulübü Onişubat İdmanyurdunu 4-0 yendi

Vali Şahin, Demre ve Kumluca’da zarar gören alanları yerinde inceledi

Vali Şahin, Kumköy ve Kundu'da incelemelerde bulundu

Başkan Mulhan’dan Kahta 02 Spora destek çağrısında bulunan Başkan Hallaç’a teşekkür

Başkan Dim’den Türk Kökenli İngiltere Milletvekili Nesil Çalışkan’a ziyaret

Başkan Aslan yaban hayvanları için doğaya 1.880 kilogram yem bıraktı

Adıyaman Tarım Lisesi öğrencilerinin Çiftçi eğitim programı başarıyla tamamlandı

Antalya’da erişilebilirliğe güçlü bir adım daha

Başkan Dim'den Londra Büyükelçisi Ertaş’a ziyaret

Başkan Olgun: Mahalle teşkilatlarımızı, teşkilatımızın uç beyleri olarak görüyoruz

Vefat eden Kıbrıs Gazisi dualarla son yolculuğuna uğurlandı

CHP Kadın Kolları heyetinden Adıyaman Kent Konseyine ziyaret

CHP Kadın kolları heyetinden Başkan Salman’a ziyaret

Başkan Göksu’dan Rektör Sinanoğlu’na ziyaret

Besni’de Başkan Alkan başkanlığında kriz masası oluşturuldu

CHP Kadın kolları heyetinden Başkan Dağcı’ya hayırlı olsun ziyareti

Başkan Ertürk ve Beraberindeki heyetten Başkan İşitmen’e ziyaret

Adıyaman’da Yanınızdayız Projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

Başkan Hallaç: Kar Yağışına Karşı Tüm Tedbirlerimizi Aldık

Başkan Söker: Serik Devlet Hastanemiz Hayırlı Olsun

Meteorolojiden Adıyaman’a Uyarı: Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor

Türk Bayrağı’na Yönelik Saldırıya Milletvekili Özhan’dan Sert Tepki

Başkan Yıldırım ve Beraberindeki Heyetten Muhtarlara Ziyaret

Milletvekili Alkayış: Bayrağımız; Onurumuzdur, Birliğimizdir, Ortak Geleceğimizdir

Başkan Taş: Bayrağımıza Yapılan Saldırıyı Şiddetle Kınıyorum

Yükleniyor