'TARSİM Bizim İçin Çok Önemli'

Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçiler Tarım Sigortası Havuzu (TARSİM) hakkında bilgilendirildi.

Genel 25.01.2018 00:09:05 0

Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı ek bina konferans salonunda yapılan toplantıya Malatya TARSİM Bölge Müdürü Mehmet Ali Doğan, Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Salih Şahan, kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Alan, “Tarım Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren TARSİM ile ilgili bilgilendirme yapmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Özellikle çiftçilerimizin sık sık gündeme getirdiği TARSİM ile ilgili bazı sorular oluyor. Gelişmekte olan dünya da bundan sonraki süreçte bizleri bekleyen en büyük tehlike hem kuraklık artan dünya nüfusunun ihtiyacını karşılayacak olan gıdadır. 21. yüzyıl da eğer dünya savaşları olacaksa su ve gıda savaşları olarak ele alınacak. Ondan dolayı ülke olarak hazırlık yapmamız üretim de planlama yapabilmemiz üreticilerin mağduriyetini gidermesi için TARSİM çok önemli. Buna yönelik bir çalışma yapıldı. Ülkemizde de Bankalığımıza bağlı kurulan TARSİM bizim için çok önemli.” dedi.

Malatya TARSİM Bölge Müdürü Mehmet Ali Doğan ise “İl Müdürümüz Adıyaman için büyük çaba sarf eden bir yönetici. Çok çalışması var. Adıyaman’a verdiği emekten dolayı da Adil Alan’a teşekkür ederim. Bitkisel üretim anlamında baktım gerçekten büyük mesafeler kat etmiş. Bizim ülkemiz de taş üstüne taş koyan hepimiz cümlemiz hem üretici hem yönetici ne olursak olalım minnettarlık duymalıyız. Özellikle badem konusundaki çalışmaları büyük bir yatırım ve saygı değer bir emek. Dünyamız gerçekten ısınma ile birlikte bir çok iklimsel değişikliklere neden oldu. Bu yıl zamanında yağışlar alınabilir. Tarımsal verimlerde düşme olmayabilir. Veya hasar olmaya bilir. Ama aynı garantiyi önümüzdeki seneler için söyleyemeyiz. Bu durumda üretici mağdur olmaması herhangi bir tabi afete maruz kaldıklarında önümüzdeki sezona kadar tarımsal girdileri karşılamak için hiç olmaz ise belli bir hasardan yararlanma suretine tazminat alma suretiyle mağduriyeti giderilmesi gerekiyor” diye konuştu.

  

Durmuş’tan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Taş’tan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

Torunoğlu: Bayram öncesi hak edişlerin ödenmesi, piyasaya nefes aldıracak

Kaymakam Şahin Kıbrıs Gazisinin iftar sofrasına misafir oldu

Osman Gül’den 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Kaymakam Şahin’den İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü mesajı

Başkan Söker’den İstiklal Marşı’nın kabulüne anlamlı mesaj

ÇGC Yönetimi ve DAİMFED ailesi iftar sofrasında buluştu

Söker’den CHP Serik İlçe Başkanı Turhat’a Sert tepki: Aşağılıkça yaklaşımı esefle kınıyorum

Çalıştığı İş yerini 8,5 milyon lira dolandırdı

AK Gençlerden Serik’te Ramazan Yollarda Etkinliği

Başkan Söker Aşağıkocayatak mahallesi sakinlerine misafir oldu

Kaymakam Şahin öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

Söker: Her kapıyı çalıyor, hemşehrilerimizle gönül köprüleri kurmaya devam ediyoruz

Milletvekili Çelik ve Başkan Çetin’den Başkan Söker’e ziyaret

AK Parti Serik İlçe teşkilatı Gönül Sofrasında birlik ve beraberlik mesajı verdi

Başkan Taş’tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Başkan Söker’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Adıyaman Devlet Hastanesi İnşaatında Son Durum Değerlendirildi

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şirik “Maarifin Kalbinde Ramazan” Buluşmasına Katıldı

Bir Yılda 710 Kilo Kaybı

Başkan Taş: Halk ekmek çevre illerde 7,5 TL bizde neden 12 TL

Kahta Devlet Hastanesi’nde Lazer İle Varis Tedavisi Başarıyla Uygulandı

TYAB Heyeti Fransa’da temaslarda bulundu

Açıkgöz Ailesinin acı günü

Adıyaman’a Kültür ve Eğitim Alanında önemli bir yatırım daha

Başkan Olgun Bakan Danışmanı Sığırcı ile bir araya geldi

Başhekim Uzm. Dr. Mehmet Tepe Göreve Başladı

Başkan Gümüş’ten Başkan Tutdere’ye yol tepkisi

Başkan Ertürk’ten Durmuş’a ziyaret

Yükleniyor

loading