Torunoğlu: 'KOSGEB Destek Kredisi Tüm Üyelerimize Verilmeli'

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu, KOSGEB tarafından verilen deprem kredisinin depremden etkilenen tüm sektörlere verilmesini istedi.

Ekonomi 26.06.2023 04:08:28 0
Torunoğlu: 

Metin HARIKÇI

KOSGEB tarafından verilmeye başlanan 250 bin TL, 500 bin TL ve 1 milyon TL gibi faizsiz deprem kredisinin sektör ayrımı yapılmaksızın ATSO’ya kayıtlı tüm üyelere verilmesi gerektiğini belirten ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, kredinin ekonomik aktivitenin devamlılığı için oldukça önemli olduğunu ancak imalat sektörü ile sınırlı kalmaması gerektiğini söyledi.

Bu destekten sınırlı sayıda işletmenin yararlanıyor olmasının ekonomik aktiviteyi de sınırlandıracağını ifade eden Torunoğlu, söz konusu KOSGEB kredisinin NACE kodlarına bakılmaksızın depremden etkilenen ve ciro kaybı yaşayan tüm işletmelerin kullanımına açılması gerektiğini belirtti.

Torunoğlu, “Bilindiği gibi ilimiz ağır bir deprem geçirdi. Bu depremde şehrimizde çarşılarımızı kaybettik. Yıkılan ve ağır hasar alan iş yeri sayısı çok fazla. Dolayısıyla hizmet sektörü ve esnafımız ciddi yara almış durumda. OSB’deki fabrikalarda toparlanmaya çalışıyor ancak bu biraz daha zaman alacaktır. Üyelerimizin daha hızlı toparlanabilmesi için finans desteğine ihtiyacı var. KOSGEB tarafından 250 bin TL, 500 bin TL ve 1 milyon TL gibi faizsiz deprem kredisi verilmeye başlandı. Ancak bu kredi sadece üretim yapan imalatçı firmalara veriliyor. Depremde asıl zararı ticari firmalarımız gördü. Hizmet sektörüne ait tüm NACE kodları, perakende sektörünün tüm alt dalları ile özel öğretim kurumlarının da bu krediden faydalanması gerekiyor. Kredi paketinin açıklandığı günden bu yana birçok kez dile getirdiğimiz bu konuyu resmi kanallar aracılığı ile çatı kuruluşumuz TOBB’a ve bakanlıklara da ilettik. Ülkemizin en kritik dönemlerinde tüm desteği koşulsuz veren esnaf, tüccar ve sanayicimize destek olunmalıdır” diye konuşarak yetkililerden kapsamın genişletilmesini istedi.

Başkan Çiçek’ten Antalyaspor’a destek çağrısı

Türk Büro Sen heyetinden üye ziyareti

Serik Spor taraftarı Pazarlı’yı unutmadı

Vali Abdullah Erin'in Ramazan Ayı Mesajı

Ramazan Durmuş’tan Erdemoğlu ailesine teşekkür

Vali Şahin, Ramazan’ın İlk İftarını Şehit Aileleri ve Gazilerle açtı

Başkan Olgun, ilk iftarını varlık mahallesinde yaptı

Başkan Asnuk: yerinde dönüşümde adalet ve makul ödeme planı istiyoruz

Antalya’nın İlk Sivil Şehidi Mustafa Haşmet törenle anıldı

Başkan Olgun’dan Ramazan’ın ilk gününde esnaf ziyareti

Osman Gül’den Ramazan ayı mesajı

Kahta Devlet Hastanesi’nde Böbrek Taşı tedavisinde yeni dönem

Serikspor Taraftarından Cenk Doğan ve Başkan Söker'e teşekkür

İl Sağlık Müdürlüğünde haftalık değerlendirme toplantısı düzenlendi

Başkan Taş: Deprem konut fiyatları hepimizin yüzünü güldürdü

Trend Fuarcılık’tan Şanlıurfa’ya Teşekkür: 300 Bin Ziyaretçiyle Büyük Başarı

Gaziantep Altınel Baklava Serik’te

Belediyespor Uğurspor'u Rahat Geçti

Kahtalı Mıçe, Vefatının 1. Yılında Kabri Başında Anıldı

İlçe Müftüsü Köksal: On Bir ayın Sultanı Mübarek Ramazan Ayının Gölgesi Üzerimize Düştü

Başkan Olgun: Yaparsa Reisimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapar

Elazığ’da deprem şehitleri için Mevlid programı düzenlendi

TYAB Heyetinden İzmir AGROEXPO 21. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarına ziyaret

Başkan Bektaş’tan Başkan Salman’a hayırlı olsun ziyareti

İçişleri Bakanlığına Mustafa Çiftçi Atandı

AK Parti Antalya İlçe başkanları toplantısı gerçekleştirildi

Antalya’da Çocuklara Trafik Bilinci Polirobot İle Kazandırılıyor

Başkan Gümüş: Bu kutlu ve onurlu görevi Cenab-ı Allah alnımızın akıyla yapmayı nasip eylesin

Antalya’da havalimanı güvenliği semineri düzenlendi

Adıyamanlı Milli Sporcu Mehmet Ali Kaya Türkiye’nin Gururu, Avrupa’nın Şampiyonu

Yükleniyor