Adıyaman

Vatandaşın Vergisiyle ‘Kira’ Ödüyorlar!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü hizmet binası yapımının arsa arama aşamasında olmasına tepki gösterdi.

Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Binasının 2016'da yatırım programına alınmasının üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen arsa arama aşamasında olmasını eleştirdi.

MÜJDE DİYE AÇIKLANAN YATIRIMLAR NEDEN GERÇEKLEŞMİYOR?

2016 Yılında yeni hizmet binasının yatırım programına alındığını söyleyen Tutdere, “Adıyaman Tarım ve Orman Müdürlüğü hizmet binası yapım işinin 2 Mayıs 2016 tarihinde yatırım programına alındığı iktidar temsilcileri tarafından müjde olarak açıklanmıştı. Ancak iktidarın bu müjdesinin üzerinden geçen 4 yıla rağmen bir arpa boyu yol kat edilememiş görünüyor. Nitekim konuya ilişkin yazılı soru önergemize Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen cevaba baktığımızda halen ‘Arsa arama' aşamasında olduklarını görüyoruz.

VATANDAŞIN VERGİSİYLE ‘KİRA’ ÖDÜYORLAR!

2013 yılında deprem dayanıklılık testine giren ve yıkımına karar verilen Tarım ve Orman İl Müdürlüğü binasının yıkılmasının ardından 2014 yılından bu yana kurum kiracı konumunda olduğu bir binada hizmet vermektedir" dedi.

İKTİDARIN ‘İZ ÖDENEK’ KANDIRMACASI

Bakanlığın cevabında yer alan iz ödenek açıklamasına da değinen Tutdere, “Maalesef diğer pek çok iktidar müjdesinde olduğu gibi Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü hizmet binası ve Samsat Tarım İlçe Müdürlüğü Hizmet Binası da ‘iz ödenek’ kapsamında sadece yatırım programlarında görünüyor. Nedir iz ödenek? İz ödeneği kısaca durdurulmasına karar verilen ancak yatırım programında muhafazasında yarar görülen projelere ayrılan bin TL gibi sembolik bir ödenek olarak açıklayabiliriz. Bir başka deyişle Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hizmet Binası, yıllardır hala arsası bile tespit edilemeyen, ne zaman başlayıp ne zaman bitirileceği, halkın hizmetine ne zaman sunulacağı belli olmayan bir iz ödenek projesi. Benzer şekilde Samsat Hizmet Binası da iz ödenek kapsamında yapılmayı bekleyen bir proje olarak görünmeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

ADIYAMAN’A, EMEĞE VE ÜRETİME İHANETTİR

TBMM Kâtip Üyesi Tutdere Adıyaman’ın tarım potansiyeline ilişkin verileri de açıklayarak, “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Mayıs 2020 tarihinde yayımlanan Adıyaman Tarımsal Yatırımlar Rehberi’nde yer alan bilgilere göre 2019 yılı itibarıyla 626.465 kişilik nüfusa sahip Adıyaman’da toplam tarım alanı 2 milyon 306 bin 429 dekar, ÇKS’ye kayıtlı çiftçi sayısı 26 bin 342 kişi, ÇKS’ye kayıtlı toplam tarım alanı 1 milyon 849 bin 158 dekardır. Bilinen bir gerçek olan ve Tarım Bakanlığı’nın raporuyla da tarım potansiyeli apaçık ortada olan ilimiz Adıyaman’ın Tarım ve Orman Müdürlüğü Hizmet Binası ile Samsat İlçemizin Tarım ve Orman Müdürlüğü Hizmet binalarının iz ödenek kapsamında bekletiliyor olması Adıyaman’a, emeğe ve üretime ihanettir.”şeklinde açıklamalarda bulundu.