1- HAYIR YAPARAK BU DÜNYADA BİR ESER BIRAKMAK
2- FAYDANILACAK BİR İLİM BIRAKMAK
3- KENDİSİNE DUA EDECEK BİR EVLAT
Dikkat edilirse bu amelleri kişi sağken kendisi yapmiştır. Ölümünden sonra başkasının yapması değildir. Kişiye kendi yaptığı amelin karşılığı verilir başkasının amelinin karşılığı verilmez.
Diğer taraftan çocuğunun kendisine dua edeceğini söylemektedir; amelinin sevabını vereceğini değil . Hayırlı çocuk ana babasına nasıl dua edecektir ?
Okuduğum , okuttuğum Kuran in veya yaptığım hayrın sevabını ana babama ver şeklinde mi; yoksa başka bir dua mi?
Bu sorunun cevabını İbrahim süresinin 41. Ayet inde bulabiliriz EY RABBİMİZ HESABIN GÖRÜLECEĞİ GÜN BENİ ANAMİ BABAMI VE BÜTÜN MUMİNLERİ AFFET
İsra süresinin 24. Ayeti ise , EY RABBİM . ONLAR BENİ KÜÇÜKKEN SEVGİ VE SEVKATLE BESLEYIP BUYUTTUKLERİ GİBİ SENDE ONLARA MERHAMET EYLE DİYESİN.
Ahkaf süresinin 15. Ayet inde EY RABBİM BANA VE ANA BABAMA VERDİĞİN NIMETLERE SUKRETMEMI BANA NASİP EYLE .
Kısaca diyebiliriz ki, bir evlat yaptığı amelinin sevabını vermek için değil ana babasına rahmet okumak ve onların affı için dua eder çünkü Müslüman kişi bilir ki , herkes kendi ibadetini yapar , kendi ibadetinin sevabını alır. Kimse kimsenin ibadeti ile cennete gidemez.
Bu dünyada okulda okuyan öğrencinin notunu başkasına veremediği gibi kimse de sevabini başkasına veremez. Bir kimse yaptığı imfakin sevabını başkasına verebilseydi, Rabbimiz Munafıkın süresinin 10. Ayet inde söyle dermiydi.
HER HANGİ BİRİNİZE ÖLÜM GELİP DE , RABBİM BENİ YAKIN BİR SÜREYE KADAR GECIKTIRSEN DE SADAKA VERİP IYILERDEN OLSAM DEMESİN DEN ÖNCE , SİZE VERDİĞİMİZ RIZIKTAN İMFAK EDİN.
Görüldüğü gibi Rabbimiz ölmeden önce imfakin yapılmasını emretmektedir. Eğer başkaları veya çocukları , ölümünden sonra imfakinin sevabını ona gönderebilseydi Rabbimiz böyle bir ayeti gönderebilir miydi ?
Demek ki herkes ölmeden önce imfakini genel amelini yapmalı ve kendi amelinin sevabı ile ahirete gitmelidir.
Kaf süresi 17 de Rabbimiz İKİ MELEK ONUN SAĞINDA VE SOLUNDA OTURARAK YAPTIKLARINI YAZMAKTADIR. Bu uygulamasını melekler nasıl değiştirerek , başkasının yaptığını ölünün defterine yazacaklardır. O melekler kimin Amellerini yazmakla görevli iseler onu yazarlar.
HERKES KAZANDIĞININA KARŞI REHİNDİR (Tur 21 , Muddesir 38) buyurur Rabbimiz başkasını bir başkasının ameli ile rehin alır mı? İster iyi amel , isterse günah olsun , biz kendi Amellerimizin tarafından rehin alınacağız. Ne başkasının ameli ile cennete , nede başkasının günahı ile cehenneme gidebiliriz.
Sonuç olarak diyebiliriz ki okunan Kuran in sevabının ölenlere verilmesi , ölü adına Kuran okunması , yapılan imfakin sevabının ölüler dağıtılması , ölü adına kurban kesilmesi ve hacca gidilmesi hep hurafe uygulamalardır. İslam dininde Kuran da bole bir şey yoktur. MÜSLÜMANLAR ÖLÜLERİ ADINA RAHMET
VE AF İÇİN DUA EDEBİLİRLER
AL ŞU PARAYİ BENİM İÇİN NAMAZ KIL DİYEMEYECEGİMİZ GİBİ AL ŞU PARAYİ BENİM İÇİN KURAN OKU DA DİYEMEYİZ.